Jesteś tutaj
Start > G > Walne Zebranie Członków DNGM, 28.12.2018

Walne Zebranie Członków DNGM, 28.12.2018

W piątek, 28 grudnia w Konarach odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków (WZC). Nie zabrakło podsumowania działań, korekt we władzach Stowarzyszenia, dyskusji o Programie Działania na rok 2019 oraz podjęcia uchał m.in. w sprawie przyjęcia nowych członków.

Posiedzenie otworzył Grzegorz Nędza, prezes Stowarzyszenia. Po stwierdzeniu prawomocności obrad, na przewodniczącego WZC wybrano Wiesława Misztal, a sekretarza – Zbigniewa Staszczaka. Wybrano również Komisję Skrutacyjną w skladzie: Jerzy Przeworski, Andrzej Goliński i Wiesław Klimas.

Zostały przeprowadzone wybory uzupełniające – decyzją członków skład Zarządu uzupełnił Jerzy Kuc, a do Komisji Rewizyjnej zostali wybrani: Małgorzata Madeja i Marek Tomkiewicz. Chwilę po Walnym Zarząd zdecydował, że wiceprezesem Stowarzyszenia zostanie Jerzy Kuc.

Ponadto został przyjęty Program Działania na rok 2019, uchwała o wysokości składki członkowskiej na rok 2019 oraz przyjęci nowi członkowie Stowarzyszenia.

Walne uzupełniła informacja o działaniach Stowarzyszenia od ostatniego Walnego (6 września), którą w imieniu Zarządu przedstawił Grzegorz Nędza, a wójt Piotr Piotrowski i przewodniczący Rady Gminy Zbigniew Staszczak poinformowali o działaniach mogilańskiego samorządu po październikowych wyborach oraz jeszcze raz podziękowali członkom i sympatykom Stowarzyszenia za zaangażowanie w kampanii wyborczej.

Po walnym odbyło się spotkanie świąteczno-noworoczne.