DNGM.pl

Stowarzyszenie „Dla Naszej Gminy Mogilany"

G Nasze stowarzyszenie W

Walne Zebranie Członków DNGM, 28.12.2018

W piątek, 28 grudnia w Konarach odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków (WZC). Nie zabrakło podsumowania działań, korekt we władzach Stowarzyszenia, dyskusji o Programie Działania na rok 2019 oraz podjęcia uchał m.in. w sprawie przyjęcia nowych członków.

Posiedzenie otworzył Grzegorz Nędza, prezes Stowarzyszenia. Po stwierdzeniu prawomocności obrad, na przewodniczącego WZC wybrano Wiesława Misztal, a sekretarza – Zbigniewa Staszczaka. Wybrano również Komisję Skrutacyjną w skladzie: Jerzy Przeworski, Andrzej Goliński i Wiesław Klimas.

Zostały przeprowadzone wybory uzupełniające – decyzją członków skład Zarządu uzupełnił Jerzy Kuc, a do Komisji Rewizyjnej zostali wybrani: Małgorzata Madeja i Marek Tomkiewicz. Chwilę po Walnym Zarząd zdecydował, że wiceprezesem Stowarzyszenia zostanie Jerzy Kuc.

Ponadto został przyjęty Program Działania na rok 2019, uchwała o wysokości składki członkowskiej na rok 2019 oraz przyjęci nowi członkowie Stowarzyszenia.

Walne uzupełniła informacja o działaniach Stowarzyszenia od ostatniego Walnego (6 września), którą w imieniu Zarządu przedstawił Grzegorz Nędza, a wójt Piotr Piotrowski i przewodniczący Rady Gminy Zbigniew Staszczak poinformowali o działaniach mogilańskiego samorządu po październikowych wyborach oraz jeszcze raz podziękowali członkom i sympatykom Stowarzyszenia za zaangażowanie w kampanii wyborczej.

Po walnym odbyło się spotkanie świąteczno-noworoczne.

Każde działanie wymaga zaangażowania, aktywności oraz wsparcia finansowego. Obecne czasy są trudne dla każdego. Jako organizacja pozarządowa również to odczuwamy. Zwracamy się z uprzejmą prośbą o wsparcie finansowe naszej organizacji. Pomoc pokryje koszty wynikające z bieżącej działalności oraz umożliwi realizację projektów wymagających wkładu własnego, dlatego ważna jest każda złotówka. Nawet wpłata symbolicznej kwoty może zadecydować o tym, czy planowany projekt dojdzie do skutku (numer konta: 29 85910007 0220 0605 1389 0001, tytułem: darowizna na cele statutowe).